Om oss

Låt hjärtat vara med

Bodelssons by the Sea ingår i ett nätverk under varumärket Petit Hotel. I Sverige är vi ett 40-tal, men tillsammans med ca 700 andra små hotell runtom på jorden är vi världens största nätverk av små, mysiga och privatägda hotell - GAPH (Global Alliance of Private Hotels).

Vi som är medlemmar bryr oss om våra gäster och gör vårt bästa för att ni ska få en härlig totalupplevelse. Men det vi vill att ni ska uppskatta allra mest är vår gästfrihet, vår mat och den behagliga omvårdnaden. Att ni tänker tillbaka på oss som ”De små hotellen med stora hjärtan”.

Den som styr (och ställer)

 

Bakom Bodelssons by the Sea står jag, Leena Holm Bodelsson, fd. journalist och krönikör (bl.a på Aller förlag, Sydöstran, SVT och inom it-branschen), webbdesigner, dekoratör, arkitekt och hobbykonstnär. Numera krögare, hotelier, receptionist, servitris, marknadsförare och administratör.​ Kärt barn har många namn.​

När vi flyttade till min makes barndomshem i Tosteberga, 2007, började jag nästan genast att rita på en om- och tillbyggnad av huset – en röd enplansvilla i tegel från 1968. Jonas trodde att jag var galen när jag föreslog att vi skulle bygga på en våning så att jag kunde starta ett litet bed and breakfast med fyra rum.
Inga turister kommer till Tosteberga, förklarade han. 

– Så klart inte, vad ska de komma till? Det är en fantastisk idé, begriper du väl! Vi behöver inte resa någonstans i framtiden, världen kommer till oss istället. Och detta är ett perfekt ställe för den som INTE vill omge sig med horder av turister. 

Min översvallande entusiasm fick honom till slut att ge upp och börja bygga. På fritiden. Den förhatliga, järnvitriolade fasaden lärde han sig älska och 2010 kom de första gästerna. Jag hade dock inte förstått att de ville äta mer än frukost och då det inte finns något restaurangutbud alls i Tosteberga var goda råd dyra. Några månader senare fick vi serveringstillstånd och jag påbörjade en sexårig språngmarsch upp och ner mellan våningsplanen. Tillagade 3-rätters middagar i vårt lägenhetskök och serverade dem på första våningen.

Fler och fler gäster från hela världen hittade hit, och för att jag skulle slippa springa mellan våningarna byggde vi 2017 åter om och till. Dubbelgaraget förvandlades till fyra nya rum och ytterligare ett rum byggdes och anpassades för rullstol.

Matsalen öppnades upp mot en liten lounge där våra gäster kan slå sig ner för att läsa, prata och dricka något gott, innan eller efter maten. Men det bästa av allt är vårt fina restaurangkök på första våningen, där Jonas (som inte gillar att springa i trappor) plötsligt blommade ut bakom grytorna.

Nu har Bodelssons by the Sea förvandlats till ett litet mysigt  mikrohotell, med lugn och ro, varm och hjärtlig stämning,  i en miljö som är  helt fantastisk. Och att vi 2017 mottog Petit Hotels pris som "Årets á petitare" ser vi som en riktigt fin kvalitetsstämpel. 

Känn dig varmt välkommen till vårt livsverk!
 

Matlagaren​ & FIXAREN

 

Jonas arbetade i många år som logistiker och it-ansvarig inom foder-branschen innan han sadlade om och startade Bodelsson Bygg AB, 2007, i samband med byggnationen av det som skulle bli Leenas företag, Bodelssons by the Sea. Under flera år hjälpte han då och då till med att laga mat till gästerna, men sedan ombyggnaden av hotellet 2017, då ett restaurangkök såg dagens ljus, är det han som styr bakom spisen.

Jonas är en klippa och en naturbegåvning. En tusenkonstnär som troligen hade blivit kock på heltid för länge sedan, om han inte hade haft mer än fullbokat i sin byggfirma. 

Chefen​

Fläckis (eller Fläskis, beroende på humör) är hotellets huskatt. Den som tror att hon bestämmer. Allt.I gott sällskap med grannens långhåriga katt, Alice. Fläckis syns ibland klättrande på balkongstolparna, eller sittande utanför gästernas dörrar, med bedjande blick om att få komma in. Hon är otroligt social men inte det minsta kelig och att klia henne på magen är förenat med stor risk att åka härifrån med rivsår. Klappar på huvudet är däremot helt ofarligt :-)

OMNÄMNINGAR

Sj:s tidning KUPÉ, 2016

2015

2014

2014

2013

2012

Ombyggnaden

Före 

Efter

Hotellet är öppet från kl 15.00 när restaurangen är öppen.
Övrig tid endast grupper & konferensgäster.
Bodelssons by the Sea
Släbovägen 7-22,
291 69 Fjälkinge
Petit Hotel


Copyright © 2010 Bodelssons by the Sea