Om oss

Petit Hotel logo

Låt hjärtat vara med

Bodelssons by the Sea ingår i ett nätverk under varumärket Petit Hotel. I Sverige är vi ett 20-tal medlemmar, men tillsammans med ca 800 andra små hotell runtom på jorden är vi världens största nätverk av små, mysiga och privatägda hotell - GAPH (Global Alliance of Private Hotels).

Vi som är medlemmar bryr oss om våra gäster och gör vårt bästa för att ni ska få en härlig totalupplevelse. Men det vi vill att ni ska uppskatta allra mest är vår gästfrihet, vår mat och den behagliga omvårdnaden. Att ni tänker tillbaka på oss som ”De små hotellen med stora hjärtan”.

Leena

Den som styr (och ställer)

 

Bakom Bodelssons by the Sea står jag, Leena Holm Bodelsson, fd. journalist och krönikör (bl.a på Aller förlag, Sydöstran, SVT och inom it-branschen), webbdesigner, dekoratör, hobbykonstnär och fastighetens arkitekt. Numera krögare, hotelier och administratör.​ Kärt barn har många namn.​

När vi flyttade till min makes barndomshem i Tosteberga, 2007, började jag nästan genast att rita på en om– och tillbyggnad av fastigheten – en röd enplansvilla i tegel från 1968. Jonas trodde att jag var galen när jag föreslog att vi skulle bygga på en våning så att jag kunde starta ett litet "typ b&b", med fyra rum.
– Inga turister kommer någonsin till Tosteberga, gnällde han. 

– Så klart inte, vad ska de komma till? Det är en fantastisk idé, begriper du väl! Detta är en oas, ett perfekt ställe för den som INTE vill omge sig med horder av turister. Och vi behöver inte resa alls i framtiden, världen kommer till oss. Vi både sparar och tjänar på samma gång.

Motståndet var kompakt, men min översvallande entusiasm (läs tjat) fick honom till slut att ge upp och börja bygga. På fritiden. Den förhatliga, järnvitriolade fasaden lärde han sig älska och 2010 kom de första gästerna. Jag hade missat den lilla detaljen att gäster vill äta och dricka gott och då restaurangutbudet i Tosteberga är mer än skralt var goda råd dyra. Några månader senare fick serveringstillstånd och jag påbörjade en sexårig språngmarsch upp och ner mellan våningsplanen – tillagade 3-rätters middagar i vårt lägenhetskök och serverade dem på första våningen.

Fler och fler gäster från hela världen hittade hit, och för att jag skulle slippa springa mellan våningarna byggde vi åter om och till, 2017. Dubbelgaraget förvandlades till fyra nya rum och ytterligare ett rum anpassades för rullstol.

Men det bästa av allt är vårt fina restaurangkök på första våningen, där Jonas (som inte gillar att springa i trappor) plötsligt blommade ut bakom grytorna.

Nu har Bodelssons by the Sea förvandlats till ett litet mysigt  mikrohotell, med lugn och ro, varm och hjärtlig stämning,  i en miljö som är  helt fantastisk. Och att vi 2017 mottog Petit Hotels pris som "Årets á petitare" ser vi som en riktigt fin kvalitetsstämpel. 

Känn dig varmt välkommen till vårt livsverk!

jonas.jpg

Matlagaren​ & FIXAREN

 

Jonas arbetade i många år som logistiker och it-ansvarig inom foder-branschen innan han sadlade om och startade Bodelsson Bygg AB, 2007, i samband med bygget av det som skulle bli Bodelssons by the Sea. Under flera år hoppade han in och hjälpte till i köket, men sedan ombyggnaden 2017, då ett restaurangkök såg dagens ljus, är det han som styr bakom spisen. 

2021 anslöt sig Sverre Valtýr Helgason - med kockutbildningar från både Reijkavik och Köpenhamn – och att killarna gör ett bra jobb i köket vittnar både dofter och gästernas glada miner om.

Huset före ombyggnad

OMNÄMNINGAR

Südschweden
Sj:s tidning KUPÉ, 2016

2015

2014

2014

2013

2012

Ombyggnaden

Före 

Efter

Huset efter ombyggnad