top of page

Om oss

Petit Hotel logo

Låt hjärtat vara med

Bodelssons by the Sea ingår i ett nätverk under varumärket Petit Hotel. I Sverige är vi ett 20-tal medlemmar, men tillsammans med ca 800 andra små hotell runtom på jorden är vi världens största nätverk av små, mysiga och privatägda hotell - GAPH (Global Alliance of Private Hotels).

Vi som är medlemmar bryr oss om våra gäster och gör vårt bästa för att ni ska få en härlig totalupplevelse. Men det vi vill att ni ska uppskatta allra mest är vår gästfrihet, vår mat och den behagliga omvårdnaden. Att ni tänker tillbaka på oss som ”De små hotellen med stora hjärtan”.

Kopia av kocken_wix_edited.jpg

joNAS - JAG SOM LAGAR MAT OCH ALLT ANNAT

 

Jag, Jonas Bodelsson, är den som i dag driver Bodelssons by the Sea - Leenas och mitt gemensamma livsverk.

Sedan ombyggnaden 2017, då vårt restaurangkök såg dagens ljus, är det jag som styr bakom spisen. Men jag är också den som spikar och fixar, bygger och ändrar, fixar pool och badtunnor, sköter bokningar och konferenser - ja, allt som behövs både inomhus och utomhus.

Tidigare arbetade jag i många år som logistiker och IT-ansvarig inom foderbranschen, innan jag sadlade om och startade Bodelsson Bygg AB år 2007, i samband med bygget av det som skulle bli Bodelssons by the Sea.

Känn dig varmt välkommen till Leenas och mitt livsverk!

Hur det började 

 

När Leena och jag flyttade till mitt barndomshem i Tosteberga 2007 började Leena nästan genast att rita på en om- och tillbyggnad av fastigheten – en röd enplansvilla i tegel från 1968. Att bygga på en våning och starta ett litet "typ bed & breakfast" med fyra rum var Leenas idé och vision.

 

Jag började bygga. På fritiden. Den förhatliga, järnvitriolade fasaden lärde jag mig att älska och 2010 kom de allra första gästerna. En sexårig språngmarsch upp och ner mellan våningsplanen inleddes - trerätters middagar tillagades i lägenhetsköket en trappa upp och serverades på första våningen.

 

Fler och fler gäster från hela världen hittade hit, och för att slippa springandet mellan våningarna var det dags för en ny om- och tillbyggnad, år 2017. Dubbelgaraget förvandlades till fyra nya rum med utsikt över strandängarna och havet, och ytterligare ett rum anpassades för rullstol.

 

Men det bästa av allt var det nya, fina restaurangköket på första våningen där jag (som inte gillar att springa i trappor) hittade min nya roll vid grytor och kastruller. I köket lagas nu mat som älskas av både nya gäster och Bodelssons många stamgäster. 2021 fick jag sällskap i köket av Sverre Valtýr Helgason, med kockutbildning från både Reykjavik och Köpenhamn.

Nu är Bodelssons by the Sea ett litet mysigt  mikrohotell, med lugn och ro, varm och hjärtlig stämning, i en miljö som är  helt fantastisk. Och att vi 2017 mottog Petit Hotels pris som "Årets á petitare" ser vi som en riktigt fin kvalitetsstämpel. 

leenadisk.png

Den som startade det - leena

 

Leena Holm Bodelsson (1959-2022), visionär och kreatör, skapade med värme, passion och personlighet ett hotell med en unik atmosfär - Bodelssons by the Sea. Ett hotell som drivs vidare i hennes anda av mig, hennes man.

 

Leena, en sann mångsysslare, tidigare journalist och krönikör, webbdesigner, dekoratör, hobbykonstnär och fastighetens arkitekt sadlade om till krögare, hotelier och administratör i samband med flytten till Tosteberga 2007.

Före 

Efter

Ombyggnaden

Huset före ombyggnad
Huset efter ombyggnad

OMNÄMNINGAR

Südschweden
Sj:s tidning KUPÉ, 2016

2015

2014

2014

2013

2012

bottom of page