Hållbarhet

Ekologiskt är ett naturligt val

 

Vi arbetar ständigt med miljöfrågor utifrån ett ekologiskt perspektiv, därför att vi tycker det är viktigt att lämna så få spår som möjligt efter oss till våra efterlevande. Trots att vi har massor kvar att göra har vi ändå kommit en bra bit på väg.

 
Vi tvättar allt utom sängkläder och handdukar själva – badrumsmattor, morgonrockar, dukar, handdukar, kock– och serviskläder. Vi städar med såpa och ekologiska rengöringsprodukter, sopsorterar, har eget biologiskt minireningsverk och alla duschar har snålspolande munstycken. I samtliga hotellrum finns sopsorteringskärl och schampon, balsam, tvålar och hudlotioner är ekologiska.
 
Fastigheten är byggt i trä och fasaden – svensk gran – är behandlad med järnvitriol och behöver inga upprepade åtgärder. Byggnaden har 3-glasfönster med träkarmar, värms upp med jordvärme och är till stora delar isolerat med ISO-soft, en amerikansk isolering helt utan bindningsmedlet formaldehyd och urea. 

 

Alla glödlampor är led och utomhus tänds och släcks automatiskt efter solens upp- och nedgång.
 
Våra handdukar och morgonrockar är tillverkade av 100% ekologisk bomull. 90% av köttet vi serverar är vilt och kommer antingen från Trolle Ljungby gods, 5 km från Tosteberga, eller från andra skånska och småländska leverantörer.

 

Vi har en egen ört- och grönsaksgård utanför hotellrummen och råvarorna du erbjuds till middag och frukost är till största del ekologiska. 99,9% av allt du dricker här är ekologiskt.

 
Vi hoppas att du som gäst uppskattar vårt engagemang och vi tar tacksamt emot tips och förslag på hur vi kan bli ännu mer klimatsmarta. 

  • Facebook
  • Instagram

KONTAKT

Öppettider: 8-11 & 15-18

Bodelssons by the Sea

Släbovägen 7-22,
291 69 Fjälkinge

044–77 77 777

Copyright © 2010 Bodelssons by the Sea