top of page

Hållbarhet

Ekologiskt är ett naturligt val

 

Vi arbetar ständigt med miljöfrågor därför att vi tycker det är viktigt att lämna så få spår som möjligt efter oss. Trots att vi har massor kvar att göra har vi ändå kommit en bra bit på väg.

 
Hos oss är bäddlinne, handdukar och morgonrockar tillverkade av 100% ekologisk bomull. Vi tvättar allt själva, utom sängkläder och handdukar som vi lämnar till ett kvalitetscertifierat tvätteri – enligt ISO 9001:2015. De är även miljöcertifierade enligt ISO 14001:2015 och arbetsmiljöcertifierade enligt OHSAS 18001:2007.

Bilarna som hämtar tvätten körs på HVO. Ett bränsle som är 100% förnybart och ger upp till 90% lägre utsläpp av växthusgaser. 

Vi städar med såpa och ekologiska rengöringsprodukter, sopsorterar, har eget biologiskt minireningsverk och alla duschar har snålspolande munstycken. I samtliga  hotellrum finns sopsorteringskärl och schampo, balsam, tvålar och hudlotioner är ekologiska.
 
Fastigheten är byggd i trä och fasaden – svensk gran – är behandlad med järnvitriol och behöver inga upprepade åtgärder. Byggnaden har 3-glasfönster med träkarmar, värms upp med jordvärme och är till största del isolerad med ISO-soft, en amerikansk isolering helt utan bindningsmedlet formaldehyd och urea.

 

ISO-soft har fått utmärkelsen ”EcoLogo” av den kanadensiska regeringen. Certifieringen innebär att produkten tillverkas enligt fastslagna riktvärden ur miljöaspekt, samtidigt som produkten i sig också medverkar till att förbättra miljön. Vid tillverkningen används dessutom en betydligt mindre energikrävande process än normalt och korrekt installerad sparar ISO-soft in tolv gånger den energimängd som normalt användes tidigare. Varje år.
 

Alla glödlampor på hotellet är LED. Utomhus tänds och släcks de automatiskt efter solens upp- och nedgång.
 
Mer än 90% av köttet vi serverar i restaurangen är vilt från Trolle-Ljungby gods, 5 km från Tosteberga, eller från andra skånska och småländska leverantörer. Fisk köper vi i första hand kravmärkt.

Vi har en egen ört- och grönsaksgård utanför hotellrummen och råvarorna du erbjuds till middag och frukost är till största del ekologiska. Alla drycker (utom vattnet) är ekologiskt märkta och vi köper inte in vatten på flaska.

 
Vi hoppas att du som gäst uppskattar vårt engagemang och vi tar tacksamt emot tips och förslag på hur vi kan bli ännu mer klimatsmarta. 

Torkade växter och örter
bottom of page