Hållbarhet

Ekologiskt är ett naturligt val

 

Vi arbetar ständigt med miljöfrågor utifrån ett ekologiskt perspektiv, därför att vi tycker det är viktigt att lämna så få spår som möjligt efter oss till våra efterlevande. Trots att vi har massor kvar att göra har vi ändå kommit en bra bit på väg.

 
Vi tvättar allt själva, utom sängkläder och handdukar. Vi städar med såpa och ekologiska rengöringsprodukter, sopsorterar, har eget biologiskt minireningsverk och alla duschar har snålspolande munstycken. I samtliga  hotellrum finns sopsorteringskärl och schampon, balsam, tvålar och hudlotioner är ekologiska.
 
Fastigheten är byggd i trä och fasaden – svensk gran – är behandlad med järnvitriol och behöver inga upprepade åtgärder. Byggnaden har 3-glasfönster med träkarmar, värms upp med jordvärme och är till stora delar isolerat med ISO-soft, en amerikansk isolering helt utan bindningsmedlet formaldehyd och urea. 

 

Alla glödlampor är led och utomhus tänds och släcks de automatiskt efter solens upp- och nedgång.
 
Bäddlinne, handdukar, morgonrockar, tofflor är tillverkade av 100% ekologisk bomull. Mer än 90% av köttet vi serverar i restaurangen är vilt från Trolle Ljungby gods, 5 km från Tosteberga, eller från andra skånska och småländska leverantörer.

 

Vi har en egen ört- och grönsaksgård utanför hotellrummen och råvarorna du erbjuds till middag och frukost är till största del ekologiska. Alla drycker (utom vattnet) är ekologiskt märkta och vi köper inte in vatten på flaska.

 
Vi hoppas att du som gäst uppskattar vårt engagemang och vi tar tacksamt emot tips och förslag på hur vi kan bli ännu mer klimatsmarta. 

Torkade växter och örter